Verhalen - Fabriek Magnifique 2024
BeeldendLiteratuur

Een verhaal kan verteld worden op veel verschillende manieren, door middel van een strip, een liedje, zelfs in een dagboek. Dit jaar daagt Fabriek Magnifique de leerlingen uit te rijmen in de klas.
Maak met de leerlingen van groep 5 en 6 een gedicht over een vreemd wezen, een gorgeldier. Maak daarna gorgeldieren, fantasiewezens waar de leerlingen gedichten over geschreven hebben.
Dit alles mag dan op wenskaarten. Geen kleine wenskaart maar grote, houten wenskaarten.

De wenskaarten zullen tentoongesteld worden tijdens Fabriek Magnifique (5, 6 en 7 juli 2024).

Praktisch

  • In 4 lessen ga je met de leerlingen gorgeldieren bedenken, rijmen en deze fantasiedieren ook werkelijk creatief tot leven wekken.
  • De lesbrief die je krijgt bevat achtergrondinformatie over de blauwbilgorgel. Ook verschillende rijmvormen worden hierin belicht en hoe met de leerlingen daarmee aan de gang te gaan. Enkele gemakkelijke voorbeelden om creatief aan de gang te gaan zijn ook toegevoegd.
  • Jullie krijgen via Fabriek Magnifique wenskaarten van hout (formaat 50 bij 65 cm) om jullie creaties op te maken. Deze grote houten wenskaarten zullen geĆ«xposeerd worden. In de lesbrief zit een uitgebreide handleiding hoe de wenskaart in elkaar te zetten.
  • Aanmelden kan in de hele maand april en mei ( t/m week 21).
  • In de maand mei en juni krijgen jullie van Fabriek Magnifique de houten wenskaarten waar het gedicht en het gorgeldier op kunnen.
  • Bij aanmelding horen we graag hoeveel houten wenskaarten jullie van ons willen ontvangen. Tel de groepjes leerlingen die werken aan een gedicht en gorgeldier. Wanneer die gegevens bekend zijn, worden de wenskaarten geleverd.
  • Jullie eindproduct mag ingeleverd worden op donderdag 4 juli op een nog nader te bepalen locatie en tijd.

Waar je aan werkt:
- verbeelding
- samenwerking
- woordenschat
- creatieve vaardigheden

Reserveren
Fabriek Magnifique biedt de mogelijkheid tot ondersteuning bij dit project (bij het maken van een gedicht of het maken van een gorgeldier op school) op dinsdagochtend, donderdagochtend of vrijdag.
Hiervoor kun je via ons boekingssysteem een datum en tijd reserveren.

Wil je deelnemen aan het project en geen workshop reserveren, geef dan het aantal houten wenskaarten per mail door aan Dorine van Mil, dorine.van.mil@fabriekmagnifique.nl.


Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 4 lessen (van 1 tot 2 uur) door de leerkracht, verdeeld over: voorbereiden, schrijven en creatief bezig zijn.
Benodigde materialen Knutselmateriaal door school zelf te regelen. De houten wenskaarten (formaat 50 x 65cm) krijgen jullie van Fabriek Magnifique.
Benodigde ruimte Klaslokaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Fabriek Magnifique