In deze omgeving vinden we in ieder dorp wel een kerk en in sommige dorpen ook een moskee of synagoge. Maar hoe zien deze er eigenlijk van binnen uit en wat gebeurt er allemaal?
In ‘Geloof dat het hier feest is!’ komen de leerlingen in drie verschillende opdrachten van alles te weten en gaan ze in gesprek over religieuze feesten en tradities die daarbij horen. Ze leren over de verschillen, maar vooral over de overeenkomsten van drie grote wereldreligies: Jodendom, Islam en het Christendom.
Bij binnenkomst starten de leerlingen in drie groepen met een speurtocht door het museum. Ze gaan met opdrachtkaarten op zoek naar symbolen die te maken hebben met de drie godsdiensten.
Alle symbolen in het museum gevonden? Dan gaan we de opgedane kennis in het museum én tijdens de voorbereidende opdracht in de klas testen met een kennisquiz. Welk groepje gaat er met de winst vandoor?
De feestelijke ochtend eindigt met een opdracht waarin de leerlingen een lange kloostertafel gaan dekken met verschillende gerechten en ingrediënten.
Hoe mooi zou het zijn om een tafel te dekken waaraan iedereen kan plaatsnemen?!
Hou dus rekening met alle dieetwensen die bij de godsdiensten horen. Is het koosjer, halal en mogen er zomaar spareribs op tafel?
Hier werk je aan bij 'Geloof dat het hier feest is!'
Mens en samenleving, feest, familieverhalen, wereldse kinderen en samen vieren.
Burgerschapsdoelen: identiteit, globalisering en diversiteit.
Wauw, een klasgenootje kan uit de Koran voorlezen
Educatie in Museum Krona