Vrijheid | Verhalenroute Rooi
ErfgoedVrijheid

‘Verhalenroute Rooi – 80 jaar vrijheid’ is samengesteld met als doel de kinderen van groep 7 & 8 op een actieve manier kennis te laten maken met de bijzondere verhalen die zich in Rooi hebben afgespeeld 80 jaar geleden.
Ze gaan op donderdag 19 september via een wandelroute door het centrum van Rooi om diverse plekken te bezoeken. Op deze plekken zal dan door toneelspelers het verhaal verteld worden wat zich ook op die plek heeft afgespeeld.

We zullen vertellen hoe Rooi op zondag 17 september 1944 is veroverd door Captain Fred Hancock en zijn soldaten.
We vertellen het dilemma wat zich heeft afgespeeld op het Odaklooster, waar o.a. de Nederlandse zuster Koos van Schaik zichzelf de vraag moest stellen: ga ik deze Duitse soldaat helpen of niet….
We hopen dat de kinderen met deze verhalen een beter beeld gaan krijgen van de rijke historie van Rooi en dat oorlog meer is dan alleen soldaten en gevechten.

Waar je aan werkt bij deze activiteit
Vrijheid, bevrijding, samenwerken, burgerschap.

Praktisch
- De klas die inschrijft wordt in twee groepen verdeeld. Elk kwartier zal er een groepje vertrekken.  De route zal ongeveer 2 uur duren. Aan een pauzemoment wordt gedacht.
- Er worden minimaal 2 begeleiders gewenst per groepje, dus 4 begeleiders per klas
- Dit aanbod is bedoeld voor de scholen uit Sint-Oedenrode (en kerkdorpen) en is beperkt beschikbaar (voor zes klassen/groepen).
- De organisatie is in handen van vrijwilligers van Oranjevereniging Sint-Oedenrode.
- De tocht is niet geschikt voor combinatiegroepen met groep 6


Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Bestuurscentrum, Burgemeester Wernerplein 1, Sint-Oedenrode.
Tijdsinvestering 2u
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Er worden minimaal 2 begeleiders gewenst per groepje, dus 4 begeleiders per klas
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade