Vrijheid | Parachutesprongen
Vrijheid

Het Round Canopy Parachuting Team organiseert parachutesprongen om op die manier de mensen te gedenken die in WO II voor onze vrijheid gevochten hebben!
Dat gebeurt in de stijl zoals de mannen tijdens D-Day en Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn met authentieke uniformen uit Dakota’s (vliegtuigen).
Op dinsdag 17 september omstreeks 13.01 uur is de planning om opnieuw op de Vlagheide een herdenkingssprong te maken, vanwege de 80e viering van de bevrijding.
Er zijn voorbereidingen gaande voor een 'veldprogramma', o.a. met ontmoetingen met families van WOII soldaten. Er zal meer te doen zijn dan enkel het bekijken van de sprongen.

Praktisch 
Het betreft een openbaar evenement en details zijn nog niet bekend. Parachutespringen is een activiteit die afhankelijk is van het weer. De tijden van de sprongen kunnen dus op het laatste moment nog wijzigen.
Iedereen is van harte welkom om naar de herdenkingssprongen te komen kijken. Ook scholen! Als inschrijving nodig blijkt, dan worden ICC-ers hierover bericht door Cultuurkade.
Deze activiteit is ook geschikt voor combinatiegroepen met groep 6.

Het RCPT is een internationaal parachutistenteam en bevat 26 nationaliteiten. De Nederlandse tak is gevestigd in Eerde.Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 1000
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie De Vlagheide, Eerde
Tijdsinvestering 1,5 uur
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade