Kennismaken met kunstwerken uit de Verzameling Würth
Beeldend

Würth- Groep en de Verzameling Würth
De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, montage- en bevestigingsmaterialen, wereldwijd marktleider. Daarnaast voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

De verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van Prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en concentreert zich op kunst vanaf het einde van de 19de-eeuw tot en met heden. Met ruim 18.000 kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek) behoort de verzameling tot één van de belangrijkste bedrijfsverzamelingen in Europa. De werken worden tentoongesteld in 15 eigen Würth musea en kunstdependances, die vrij toegankelijk zijn voor het brede publiek.

Kunstlocatie Würth opende in 2002 haar deuren in het destijds nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V.

EDUCATIE:

Kunstlocatie Würth toont op dit moment de tentoonstelling 'Water, Wolken, Wind - kunstwerken uit de Verzameling Würth'.

VERLENGD TOT EN MET 23 JANUARI 2022!

Water, Wolken, Wind bepalen mede het klimaat van onze planeet Aarde en maken deel uit van ons dagelijks leven. Sinds mensenheugenis fascineren ze de mensen. Water, wolken, wind – in al hun verschijningsvormen – zijn door de eeuwen heen als onderwerpen gebruikt door kunstenaars in hun werk. 
De Verzameling Würth omvat ruim 18.300 kunstwerken, waarvan een groot aantal van deze werken een grote diversiteit aan verwijzingen naar deze (natuurlijke) fenomenen bevat, met een indrukwekkend gebruik van diverse materialen. ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is een gevarieerde tentoonstelling en bestaat uit 47 kunstwerken, vanaf 1835 tot heden.

In het verlengde van elke tentoonstelling wordt een educatief programma ontwikkeld voor het basis- en speciaal onderwijs. De educatiefolder kunt u bekijken via de website: www.wurth.nl/kunstlocatie

Dit programma bestaat uit een rondleiding en een creatieve workshop en duurt 1 uur. De begeleiding is professioneel geschoold mét ervaring in het onderwijs. Hierdoor zijn wij tevens in staat om het programma aan te passen aan de verschillende leeftijden en niveaus of om een totaal op maat gemaakt programma te ontwikkelen.

Tevens worden er rondleidingen gegeven aan middelbare scholieren.

Alle activiteiten voor het onderwijs biedt Kunstlocatie Würth gratis aan.

Aanvragen voor educatie kunt u doen via brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl 

www.wurth.nl/kunstlocatie

Openingstijden algemeen: zondag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur. Gratis entree. Het reserveren van een tijdslot is verplicht. Het educatief programma wordt alleen aangeboden op werkdagen.

Vanaf oktober 2021 kan Würth - in principe - door basisscholen weer bezocht worden.


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Kunstlocatie Würth 's-Hertogenbosch
Tijdsinvestering 1 uur
Benodigde materialen is aanwezig
Benodigde ruimte educatielokaal Kunstlocatie Würth
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers verplicht aanwezig per klas: 2 docenten (of 1 docent en 1 ouder)
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.