Kennismaken met Beam It Up
Foto film videoMediawijsheid

Beam It Up

Beam It Up ontwikkelt videoworkshops en -projecten voor kinderen en jongeren, waarin we fantasie, technologie, samenwerking, creativiteit en innovatie combineren. Onze verrassende benadering van (kunst)educatie draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, die ook direct resultaat zien van hun inspanningen, maar de workshops passen ook in verschillende leerdoelen die gesteld zijn voor 't basis- en voortgezet onderwijs. 

Waar al onze workshops de leerlingen leren om beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken en daar gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren, leren ze ook om eigen werk te presenteren en op hun eigen werk en dat van anderen te reflecteren. 

Onze workshops geven een blik achter de schermen van de digitale wereld waarin ze steeds meer van hun (vrije) tijd doorbrengen. Door gebruik te maken van onder andere de green-screen techniek laten we ze ook anders naar deze wereld kijken, want ze leren spelenderwijs hoe makkelijk beelden gemanipuleerd kunnen worden. Hierdoor leren we hen ook kritisch informatie te beoordelen, iets wat door de komst van internet nog belangrijker is geworden dan het al was.

In ons aanbod zitten onder andere de volgende workshops:

​​​​​​​Maak je eigen green-screen film!
Door middel van de green-screen techniek kan elk denkbaar thema omgezet worden in een film die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van de oude Grieken en Romeinen of een film maken over de lente met de lagere groepen.

Augmented Reality workshop met je Ipad! – The Dome
Deze workshop is speciaal bedoelt voor scholen met Ipads. Wil je de Ipad een een keer op een geheel nieuwe manier inzetten in de klas? 
Tijdens deze workshop maken de kinderen aan de hand van een thema wat speelt op school een eigen Augmented Reality wereld. 
Na afloop van de workshop blijft de app op de Ipad staan zodat je de app kan blijven inzetten!

Maak je eigen videoclip! 
Tijdens deze workshop betreden leerlingen zelf het podium als VJ (video jockey). 

Maak je eigen computergame met Kinect! 
Voor onze nieuwste workshop De Tijdmachine heeft Beam It Up speciaal software ontwikkeld voor de Microsoft Kinect, waardoor kinderen nu echt hun fantasie tot leven zien komen. In deze unieke workshop spelen ze namelijk niet alleen een game - met hun lichaam als gamecontroller! - maar ze bedenken en maken de game ook zelf. De workshop maakt van game-consumenten dus actieve deelnemers en medeontwikkelaars van de wereld waarin ze zoveel van hun vrije tijd doorbrengen: het gamen.

Voor meer informatie kijk op onze site www.beamitup.nl of neem contact met ons op:
Liselotte de Groot: +31 (0)6 4349 6284
Robbert Storm: +31 (0)6 1648 2115
Mail: info@beamitup.nl


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 25
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 60 minuten
Benodigde materialen Beam It Up neemt alles zelf mee wat nodig is
Benodigde ruimte Speelzaal of gymzaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Beam It Up