Kennismaken met Beam It Up
Foto film videoMediawijsheid

Beam It Up

Beam It Up ontwikkelt workshops en -projecten voor kinderen en jongeren, waarin we fantasie, technologie, samenwerking, creativiteit en innovatie combineren. Onze verrassende benadering van (kunst)educatie draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, die ook direct resultaat zien van hun inspanningen, maar de workshops passen ook in verschillende leerdoelen die gesteld zijn voor 't basis- en voortgezet onderwijs. 

Waar al onze workshops de leerlingen leren om beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken en daar gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren, leren ze ook om eigen werk te presenteren en op hun eigen werk en dat van anderen te reflecteren. 

Onze workshops geven een blik achter de schermen van de digitale wereld waarin ze steeds meer van hun (vrije) tijd doorbrengen. Door gebruik te maken van onder andere de green-screen techniek laten we ze ook anders naar deze wereld kijken, want ze leren spelenderwijs hoe makkelijk beelden gemanipuleerd kunnen worden. Hierdoor leren we hen ook kritisch informatie te beoordelen, iets wat door de komst van internet nog belangrijker is geworden dan het al was.

In ons aanbod zitten onder andere de volgende workshops:

​​​​​​​Maak je eigen green-screen film!
Door middel van de green-screen techniek kan elk denkbaar thema omgezet worden in een film die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van de oude Grieken en Romeinen of een film maken over de lente met de lagere groepen.

Ontdek de VR techniek!
Wat is VR? Wat is een 360 graden foto? Wat kan je met een VR bril? Al deze technieken gaan we inzetten om samen met de klas het schoolplein van de toekomst te ontwerpen.
We stellen de groep de ontwerpvraag: Hoe ziet jullie schoolplein er over 100 jaar uit?  Uiteindelijk kunnen we deze door de klas ontworpen VR werelden met echte VR-brillen bekijken.

Social GIF
De workshop SocialGif daagt de leerlingen uit om na te denken over de hedendaagse beeldcultuur en digitale communicatievormen. Een GIF is een korte reeks afbeeldingen die iets van elkaar verschillen. Door deze snel achter elkaar te laten afspelen ontstaat een filmpje dat zich eindeloos afspeelt. Met de ontwikkeling van social media kanalen is de GIF een een veelgebruikte manier van communiceren geworden. Er wordt nagedacht over vormgeving en thematiek, en de leerlingen gaan zelf aan de slag met de animatie GIF techniek.

Voor meer informatie kijk op onze site www.beamitup.nl of neem contact met ons op:
Liselotte de Groot: +31 (0)6 4349 6284
Robbert Storm: +31 (0)6 1648 2115
Mail: hallo@beamitup.nl


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 25
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering Vanaf 60 minuten
Benodigde materialen Beam It Up neemt alles zelf mee wat nodig is
Benodigde ruimte Speelzaal of gymzaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Beam It Up