Multimediakoffer
Foto film video

De multimediakoffer bevat iPads met de app Stop Motion Studio, statieven en lesmateriaal om animatiefilms in de stop-motiontechniek mee te maken.
De leerlingen worden regisseur, maker, animator en toeschouwer van de in de klas gemaakte stop-motionanimaties. Ze gebruiken hun fantasie, bedenken een hoofdpersonen in de animatiefilms en geven ze een rol.
Door te spelen met verhaallijnen, spanningsbogen en sfeermuziek bepalen ze hoe hun filmverhaal verloopt en wordt bekeken.
Er zijn 12 foto’s nodig voor 1 seconde film, dus trek gerust een aantal middagen uit om een leuk filmpje te maken. Samenwerking en creativiteit zijn onderdeel van het stop-motionfilmproces, maar vooral ook geduld.
De grote animatiefilms in de bioscoop zijn ook niet in een halve dag klaar. De kinderen experimenteren met verschillende stop-motiontechnieken geïnspireerd door de opdrachten in het boekje en door de inspiratielinks bij opdrachten.

Hier werk je aan bij de multimediakoffer
Fantasie, fotografie, stopmotion, storyboard, samenwerking, creativiteit, beeldende en multimediale vaardigheden, verhaal verbeelden, communicatie.

Waarom wij hebben gekozen voor de multimediakoffer
Je kunt de multimediakoffer makkelijk inzetten bij allerlei thema’s. Gebruik je thema als onderwerp voor een verhaal, of gebruik passende materialen om het verhaal mee uit te beelden.
Dat maakt de multimediakoffer op elk moment geschikt om mee te werken. Ruim er wel genoeg tijd voor in. Leerlingen leren creatieve animaties maken en krijgen daardoor een beter beeld hoe media werken.

Praktisch
Leerkrachten die met de koffer gewerkt hebben geven aan dat je minimaal drie middagen moet inplannen om het materiaal tot zijn recht te laten komen. Denk daarom ook aan atelier- of projectweken. Je krijgt de leskist drie weken te leen.
Scholen die deelnemen aan het volledige kunstmenu krijgen voorrang in de planning.
De multimediakoffer is ook geschikt voor combinatiegroepen met groep 4-5 en 6-7.


Dit is het leukste van het hele jaar, dat ik op school heb gedaan

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 120
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering Naar keuze. De uitleenperiode betreft 3 weken.
Benodigde ruimte N.v.t.
Aanbieder Cultuurkade