Multimediakoffer
Foto film video

De multimediakoffer bevat apparatuur en lesmateriaal om animatiefilms in de stop motion techniek mee te maken. De leerlingen worden regisseur, maker, animator en toeschouwer van de in de klas gemaakte stopmotion animaties. Ze gebruiken hun fantasie en tekenen en kleien de hoofdpersonen in de animatiefilms en geven ze een rol. Door te spelen met verhaallijnen, spanningsbogen en sfeermuziek bepalen ze hoe hun filmvehaal verloopt en wordt bekeken. Er zijn 12 foto’s nodig voor 1 seconde film, dus trek gerust een aantal middagen uit om een leuk filmpje te maken. Samenwerking en creativiteit zijn onderdeel van het stopmotion-filmproces, maar vooral ook geduld. De grote animatiefilms in de bioscoop zijn ook niet in een halve dag klaar. De kinderen experimenteren met verschillende stop-motiontechnieken  geinspireerd door de opdrachten in boekje HANDLEIDING en door de inspiratielinks bij opdrachten.

Lesmateriaal
De multimediakoffer is ge-update met nieuwe apparatuur. De multimediakoffer heeft naast de webcams nu ook iPads met statieven om mee aan de slag te gaan. Er kan dus op twee manieren een Stop Motion animatie gemaakt worden; met webcams en computer of met de iPad’s en de app Stop Motion Studio. In het boekje ‘HANDLEIDING’ staan de opdrachten voor de groepen 3 t/m 8 beschreven met ideeen om de kinderen te inspireren om stopmotion-animaties te maken. De apparatuur die je kiest is naar eigen keuze. Let daarvoor op voor het volgende: de chromebooks van Skipov zijn niet geschikt voor gebruik van de webcams, vandaar de iPad’s als alternatief. Andere scholen zouden wel nog kunnen werken met de webcams.

Tijdsduur
Naar keuze. Leerkrachten die met de koffer gewerkt hebben geven aan dat je minimaal drie middagen aan moet besteden om de koffer en het lesmateriaal tot zijn recht te laten komen. Hij is dus ook inzetbaar tijdens atelier- of projectweken.

Beschikbaarheid
De leskisten zijn in periodes van drie weken gratis te leen voor alle scholen in Meierijstad. Scholen die deelnemen aan het kunstmenu krijgen voorrang in de planning.


Dit is het leukste van het hele jaar, dat ik op school heb gedaan

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 120
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering Naar keuze. De uitleenperiode betreft 3 weken.
Benodigde ruimte N.v.t.
Aanbieder Cultuurkade