Kennismaken met: De Klimaatjes | plasticsoep
Theater

De Voorstelling

Een vrolijk verhaal waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar. De Klimaatjes genieten van de zon en de zee. Wanneer Kikker een frisse duik neemt, lijkt hij daarna wel een plastic zeemonster. Er plakt allemaal rommel aan zijn kikkerlijf! Gelukkig weten de Klimaatjes een oplossing.

Wie zijn De Klimaatjes? 

De Klimaatjes zijn zeven dierenvriendjes bekend van de succesvolle prentenboekenreeks. Hierin laten deze groep dieren op eigen- en vaak grappige wijze laat zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden. En nu brengen we deze avonturen tot leven in interactieve, vrolijke, educatieve voorstellingen!

Waarom De Klimaatjes?

Wij zien een rol weggelegd voor ons als culturele sector om iedereen te betrekken en te activeren op maatschappelijke thema’s. De klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit, de plasticsoep in onze wereldzeeën zijn enkele van de urgente thema’s die onze aandacht en actie vragen. De Klimaatjes maken in de boekenserie deze thema’s behapbaar en bespreekbaar voor jonge kinderen. Kinderen ervaren hoe ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken, voor zichzelf én voor anderen. 


Aansluitend op de voorstelling hebben wij inmiddels drie liedjes online staan en verschillende lessuggesties die ter introductie op het thema kunnen worden toegepast. Deze zijn te vinden op: https://www.deklimaatjes.com/onderwijsOntwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 120
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie scholen/theaters/musea
Tijdsinvestering 50 minuten
Benodigde materialen matten/banken om op te zitten.
Benodigde ruimte 6 x 6 meter
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder De Klimaatjes