Kunstructeur | Verander ‘ns
BeeldendTechniek

Alles is aan verandering onderhevig, denk aan de jaargetijden, de mens, dier, natuur, maar zelfs in het hier en nu is de situatie nét even anders dan toen je aan deze zin begon om deze te lezen... Verandering is dus overal en altijd aanwezig.  We duiken in de wereld van papier, die ook een hele weg van verandering heeft doorgemaakt voor het bij ons in het atelier is beland. Van zaadje naar boom, van boom naar blad, naar papier, karton, tot aan een 3d kunstobject om vervolgens weer omgevormd te worden tot...??
De leerlingen gaan kunstwerken bekijken die ook een verandering hebben doorgemaakt en zelfs nu nog niet 'af' zijn. Ze kijken, voelen en zien. Krijgen vragen waardoor ze ook op andere manieren een kunstwerk gaan beleven.

Vervolgens gaan ze in de inspiratieworkshop aan de slag met diverse technieken om van een papiertje of karton een geheel eigen kunstobject te maken. En dan eentje dat misschien wel nooit af komt, maar is dat erg? Verander 'ns staat ook voor anders tegen zaken aankijken, een ander perspectief of denkwijze. Wanneer is een kunstwerk af, kan een kunstwerk ooit af zijn en wie bepaalt dat dan?
De workshop vormt de start van een ontwerpproces waar de leerlingen met behulp van het geboden lesmateriaal en onder begeleiding van de eigen leerkracht in de klas aan door kunnen werken. 

​​​​​​​Waarom hebben wij gekozen voor Kunstructeur:
Kunstructeur is op verzoek van het onderwijs een aantal jaar gelelden onderdeel van het volledige Kunstmenu geworden, omdat het een mooie combinatie is van kunst- en techniekonderwijs. De leerlingen worden geinspireerd door middel van een kunstconfrontatie. Tijdens de workshop worden de leerlingen geprikkeld om onderzoekend en ontwerpend aan de slag te gaan met de uitdagende opdracht.   

Praktische informatie:

  • LET OP: Leerlingen graag oude kleding aan laten trekken die vies mag worden (papierpulp, lijm, etc.) of neem schorten of blouses mee van school zodat ze deze over de kleding kunnen dragen ter bescherming.
  • Graag 2 ouders regelen die een handje kunnen helpen tijdens de workshop, dat is voldoende. Helaas kunnen niet alle rij-ouders de workshop bijwonen, dat is teveel. 
  • Kunstructeur is geschikt voor combinatiegroepen (4)-5-6-(7).

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 8.1 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 28
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade, Verlengde Noorkade 10-12, 5462 EH Veghel
Tijdsinvestering 90 minuten
Benodigde materialen Schorten of blouses meenemen ter bescherming van de kleding van de leerlingen.
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Maximaal twee hulpouders
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Phoenix Cultuur