De Driedaagse (C)
Theater

Met de komst van deze onverwachte gast, zal alles op school even drie dagen anders zijn. Drie dagen is de verbeelding aan de macht. Dit is theater dat dicht op de huid zit. Theater dat zich achter de kapstok verstopt. Interactief en avontuurlijk.
Theater Artemis ontwikkelde vier beeldende solovoorstellingen speciaal voor het basisonderwijs in Brabant die drie (school)dagen gaat duren. De voorstellingen zullen zich afspelen op en rond de school. Iedere solo zal weer totaal anders zijn.

Stoffologie:
Professor Christopher, wetenschapper verbonden aan het Ministerie van Stoffologie, onderzoekt het stof op de school. Met de klas ontdekt hij onder zijn microscoop iets bijzonders.

De Takkentoktikker:
Een eenzaam figuurtje dat normaal ver weg in de bossen leeft, is op school beland en heeft de hulp van de kinderen nodig.

Klusbedrijf Smorenberg:
Deze klusjesman doet in tergende slowmotion zijn ogenschijnlijk eenvoudige werk. Waarom komt hij allerlei spullen uit de klas halen? En waar komt dat glitterpoeder vandaan wat hij al uren staat op te vegen?

N.N.O.D.:
Een Nog Niet Ontdekt Dier verschijnt in de verte. Oei. Het komt steeds dichterbij en het eet geel. De volgende dag heeft het zich gevestigd in de school.

Belangrijk:

  • De voorstelling van De Driedaagse heeft 4 varianten. Afhankelijk van de grootte van je school en de ligging is er een keuze voor jullie gemaakt, welke variant er bij jullie op school komt.
  • Let bij het boeken goed op dat je de juiste variant boekt. Zie schema hieronder met varianten A t/m D. Kies de juiste Driedaagse-pagina en pas daarna 'plan dit aanbod'.
  • Je kiest de startdatum. Vanaf die dag is De Driedaagse drie dagen bij jullie in school. Praktische zaken (aanvangstijd en verloop e.d.) worden per school persoonlijk door Theater Artemis overlegd en afgestemd.
  • Maak 1 reservering en klik daarbij alle groepen aan die het betreft: 1-2-3-4.
  • De varianten corresponderen niet met bovenstaande volgorde: het blijft tot 5 weken vooraf een verrassing welke variant het is.
  • De Driedaagse staat op zichzelf, ervaringen van scholen die ons voorgingen zijn dat ze het niet (meer) willen koppelen aan een thema. Hun tip: Laat het gebeuren, het heeft zoveel in zich! Kijk daarna of en wat je er nog mee zou willen met je thema.
variant Avariant Bvariant Cvariant D
De BundersDe ArkDe EmpelBernadette
De SpringplankAntoniusDe Heijcant De Regenboog
De TuimelaarDe PionierDe IemeDe Uilenbrink
De VijfmasterDe SpronghDe SterjasmijnEBC Icarus
De VossenbergDommelrodeDe Wissel (sbo)HUB Noord-Brabant (so)
KompasFranciscusEdith SteinMaria
Petrus en PaulusMaria ter HeideEerschot't Kwekkeveld
't TalentNicolaasKienehoef't Ven


Odaschool


We hebben voor De Driedaagse gekozen omdat het ruimte geeft aan verwondering. Het komt erg dichtbij, de leerlingen gaan op avontuur in hun eigen omgeving. Het is een verrassende kunstconfrontatie en een theaterervaring die anders is dan normaal. Doordat het op school plaatsvindt is het kleinschalig en speciaal voor groep 1-2 en 3-4.

​​​​​​​


ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 8.5 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 250
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 3 speeldagen (maandag, dinsdag en woensdag)
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade