Alles in de wind - Voorstelling
Muziek

Muziekvoorstelling van Philharmonie Zuidnederland voor de groepen 3-4. Stel je zit op een onbewoond eiland, zonder de mensen waar je zo heel veel van houdt. Hoe zou je je dan voelen? Wie zou je kunnen troosten, wat maakt je bang? Ben je zo dapper om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan en je eigen huis te bouwen? Dat zijn allemaal gevoelens die de koning ondervindt nadat hij is aangespoeld op een onbewoond eiland.


Hij mist zijn koningin vreselijk. Vier windrichtingen, gespeeld door drie blazers van philharmonie zuidnederland (fluit, hobo en klarinet) en een acteur, proberen hem te troosten, of vinden al dat getreur juist onzin. Dat is het perspectief van de muzikale voorstelling Alles in de Wind. De leerlingen hebben in het voorbereidende lesmateriaal al kennisgemaakt met de vier windrichtingen aan de hand van een schatkaart van het onbewoonde eiland. Tot slot laten de drie musici de vier winden nog eens de revue passeren en stellen zij de instrumenten aan de leerlingen voor.

Workshop in de klas
Philharmonie Zuid Nederland biedt ook een verdiepende muziekworkshop aan die in de periode voor of na de voorstelling kan plaatsvinden. Hierover is afgesproken dat docente Karin van Hengel in september zelf contact opneemt met de leerkrachten en de planning maakt. Plein23 zal deze planning in oktober in het boekingssysteem invoeren. 


Locaties:

​​​​​14 mei: De Ark
15 mei: De Vijfmaster
16 mei: De Empel (max. 60 lln. per voorstelling)


Er was een goede interactie met de kinderen tijdens de voorstelling
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal klassen 4
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie 14 mei: De Ark. 15 mei: De Vijfmaster. 16 mei: De Empel.
Tijdsinvestering De voorstelling duurt 45 min. Drie lessen ter voorbereiding; uit te breiden naar wens.
Benodigde ruimte N.v.t.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

Voorafgaand aan de voorstelling krijgen alle groepen een voorbereidende muziekworkshop in de klas