CHV educatie 7-8 (ontdekkingstocht CHV Noordkade)
Erfgoed

Op het CHV-terrein gaan de leerlingen een ontdekkingstocht doen: "Geheimen van de Noordkade", waarbij zij allerlei opdrachten moeten uitvoeren. De tocht loopt over het CHV-terrein, waar allerlei sporen uit het verleden te zien zijn, zoals de silo’s en machines. Alle locaties van de ontdekkingstocht hebben te maken met de voormalige functie van het terrein: Een veevoederfabriek, ontstaan uit een samenwerking van boeren en handelaren. De activiteit maakt onderdeel uit van het lesmateriaal CHV educatie over de industriële ontwikkeling van Veghel (zie download bij "Lesmateriaal").

Op het CHV-terrein is een geweldige geschiedenis geschreven! Dat maakt deze plek zo bijzonder. De CHV-Noordkade was namelijk ooit, een fabriekscomplex om veemengvoeders te maken. Deze voormalige veevoederfabriek van de CHV is nu het décor om sporen van het verleden te ontdekken. De leerlingen onderzoeken de mooie plekken en bijzondere weetjes over dit fabrieksterrein. Met behulp van de CHV- ontdekkingstochtdoos treden ze in de sporen van onderzoeker, journalist, speurder-verzamelaar, fotograaf, tijds- of materiaalbewaker. Ze bezoeken 8 locaties met behulp van de plattegrond. In de doos zitten voorwerpen die ze nodig hebben bij de opdrachten op de locaties. Samen maken ze met hun team de opdrachten. De goede antwoorden zullen hen leiden naar een geheime locatie in de fabriek die niet op de plattegrond staat aangekruist.

Tegenwoordig is CHV-Noordkade de plek in Veghel waar kunst- en cultuurbedrijven, verschillende food-instellingen en restaurants zitten. Opnieuw is hier samenwerking een aanstekelijke manier om aan een bijzondere plek in Veghel te bouwen.

Let op: bij annulering of wijziging van data moeten we €50,00 in rekening brengen, omdat aanpassing over diverse deelnemers moet worden geregeld en gecommuniceerd.


"Het portret in de directiekamer heeft heel veel indruk gemaakt"
Beoordeeld met een 7.7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade
Tijdsinvestering Activiteit 2 uur. Lesmateriaal: minimaal 2 uur, uit te breiden tot 12 uur.
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers De groepjes worden begeleid door ouders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Phoenix Cultuur

Bij dit aanbod hoort ook

Er is ook lesmateriaal (zonder ontdekkingstocht) voor de groepen 5-6 beschikbaar. Daar staat de logistieke ontsluiting van Veghel centraal.