Kunstructeur 2019 Inspiratie- en instructiebijeenkomst
BeeldendTechniek

Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. Dit jaar is het thema: In the pocket- een broekzakidee. Een goed idee zit soms in een klein hoekje. Wat heb je nodig of zou je altijd bij je willen hebben? Technisch, mooi of super handig? Bedenk een idee dat groot en klein is tegelijk. Maak het opblaasbaar, uitklapbaar, uitschuifbaar, op- of invouwbaar of gewoon heel compact. Zorg dat wat voor jou onmisbaar is, makkelijk meeneembaar wordt, laat je inspireren door kunst, design of de natuur. Ontwerp iets om in te verblijven of om te overleven, om te communiceren of om gewoon altijd bij je te hebben. Verken de grenzen en de mogelijkheden van wat in de pocket past. Noodzaak of vermaak. Ontwerp en voer het uit op ware grootte. De meest technische, gekste, actueelste en ontroerendste ontwerpen komen in aanmerking voor de In the Pocket- award.

Voor leerkrachten van groep 1-2 is er op CHV Noordkade een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor de Kunstructeur. Deze kick-off is een belangrijk moment. Tijdens deze bijeenkomst doe je inspiratie op en krijg je alle informatie die je nodig hebt om met het project aan de slag te gaan. Deze middag worden posters met methodiek en inspiratie-tips uitgedeeld en je maakt kennis met de gastdocenten die de inspiratieworkshops aan de leerlingen groepen 1-2  gaan geven.

Je gaat het thema verkennen door middel van een actieve workshop.
We starten op 16 januari van 14.45 uur tot 16.30 uur

Programma:

14.45 uur   Inloop
14.50 uur   Welkom door Susanne Dumoulin van Cultuurkade
15.00 uur   Workshop om kennis te maken met het thema door kunstenaarsdocenten van Phoenix Cultuur
16.00 uur   Overige praktische informatie en gelegenheid om vragen te stellen
16.15 uur   Uitdelen lesmateriaal en afsluiting

N.B.: Vul bij leerlingaantal het aantal leerkrachten in dat naar de inspiratiebijeenkomst komt.

Met Kunstructeur bieden Phoenix Cultuur en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden. Denk naast kunstzinnige oriĆ«ntatie en techniek ook aan taal, rekenen/wiskunde en oriĆ«ntatie op jezelf en de wereld. Beleving, verbeelding en verwondering als basis voor talentontwikkeling staan hierbij centraal.

Fijn, ik weet wat er komen gaat en wat de bedoeling is van Kunstructeur.
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Docenten
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 40
Maximaal aantal deelnemers 75
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade
Tijdsinvestering 1,5
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.