OMG Expositie: van bezetting tot bevrijding
ErfgoedOMG

In gemeenschapshuis De Beckart in Nijnsel wordt een grote tentoonstelling ingericht door Hans Vervoort. Hans heeft jaren geĆ«xposeerd tijdens de bevrijdingsfeesten in het verleden. De expositie zal ongeveer 300 m2 beslaan. Het zal een heel goed beeld geven van de periode van de bezetting t/m de bevrijding. Alles met originele, vaak lokale items (uit Sint-Oedenrode, Son, Veghel enz). De Beckart ligt op een steenworp afstand van de landingsterreinen waar in 1944 de eerste bevrijders per parachute en in zweefvliegtuigen naar beneden kwamen. In de tentoonstelling zullen dan ook spullen van deze landingen alsmede persoonlijke verhalen tot uiting komen. Ook is er de mogelijkheid om een korte film te bekijken met originele filmbeelden van de landingen tussen Son en Sint-Oedenrode. Dit is een mooie gelegenheid om originele, tastbare herinneringen te zien uit de periode 1940-1944.

Bezoek 
Een gids zal een rondleiding geven en diverse verhalen vertellen. Hoe meer vragen de kinderen stellen hoe leuker de rondleiding is. De rondleiding zal ongeveer een uur duren.

Beschikbare data
9 t/m 13 september 2019. Bij veel belangstelling gaat de expositie ook een tweede week open (16 t/m 20 september 2019)WO2 krijgt een beeld op deze manier. Het is niet meer alleen een verhaal

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Gemeenschapshuis De Beckart, Oude Lieshoutseweg 7, 5492HT Sint-Oedenrode (Nijnsel)
Tijdsinvestering Rondleiding duurt ongeveer 60 minuten
Benodigde materialen Niet van toepassing
Benodigde ruimte Niet van toepassing
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Stimuleren van vragen stellen tijdens de rondleiding.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade
Downloads informatiebrief