Vroeger
LiteratuurErfgoed

'Vroeger’ legt een verbinding tussen leesbevordering en cultuureducatie. Vijf historische foto’s in een fotoboek laten leerlingen kennismaken met het leven zoals dat honderd geleden was. Jeugdboekenschrijfster Martine Letterie schreef er passende verhalen bij.


Elke week staat één foto centraal. Bij de foto wordt een speciaal geschreven verhaal voorgelezen. Attributen die verborgen zijn in het fotoboek brengen het verleden nog een stapje dichter bij de leerlingen. ‘Vroeger’ wordt ingezet om verschillende soorten boeken en teksten bij de leerlingen onder de aandacht te brengen. De foto’s en de attributen introduceren bakerrijmpjes en gedichten, leesboeken, prentenboeken, voorleesboeken en informatieve boeken.


‘Vroeger’ biedt samenwerkingsmogelijkheden tussen bibliotheken, basisscholen en lokale of regionale erfgoedinstellingen. In de handleidingen vindt u suggesties daarvoor. U kunt het project 'Vroeger' lenen bij Bibliotheek Veghel. De kosten bedragen € 100 of € 2 per leerling als het wordt opgenomen in de Rode Draad.Ontwikkeld voor Groep 4
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 6 lessen
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Leerkracht verzorgt de lessen
Aanbieder Bibliotheek NOBB