De Kantelaar | voor leerkrachten
Theater

Cultuurkade bestaat dit jaar vijf jaar! Niet alleen alle kinderen in Meierijstad willen we onderdompelen in Kunst en Cultuur; ook leerkrachten en docenten. Deze voorstelling is een cadeau van ons voor jullie. Wegens corona heb je lang niet de kans gehad om kunst en cultuur te voelen en ervaren. We hopen dat je daar, net als wij, naar uit kijkt.

Het bijzondere is: zonder dat je 'aan' staat voor je leerlingen, er iets mee 'moet' met je klas, alert bent op wat er in de zaal gebeurt.
Een kans om gewoon als jezelf een voorstelling te beleven; met je eigen blik, gedachten en gevoelens. De ervaring beleven dat wie naar kunst kijkt, naar zichzelf kijkt.
Je bent van harte welkom bij De Kantelaar op maandag 11 april om 15.45u bij Mariëndael in Sint-Oedenrode.

​​​​​​​Er klopt iets niet…
Je weet 1 ding zeker. Er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op dat je nog niet eerd er hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere.

Ga op reis met Eva
Op een dag zegt ze tegen haar ouders dat ze op haar kamer blijft. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen!

Kun jij het perspectief keren?
De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen. Want iedereen realiseert zich op een dag dat er iets niet klopt en dat het anders moet. De Kantelaar is een nieuwe theatrale installatie van Schippers&VanGucht die je doet schommelen om je gedachten de vrije loop te laten. Deze keer aangevuld met de rondzwierende gedachtenkronkels van Hans Sibbel. Linksom of rechtsom, met welke blik je ook kijkt en hoe je de wereld ook op zijn kop zet: kun je het perspectief keren?

Een bevlogen pleidooi voor eigenzinnigheid en het behoud van het kind in onszelf.
Pas op: DE KANTELAAR is niet geschikt voor onbuigzame geesten en betweters met risicomijdend gedrag.


Ontwikkeld voor
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 70
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Mariëndael, Sint-Oedenrode
Tijdsinvestering 75 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade